Камара на инженерите по геодезия в България
Меню

Новини

Генерална асамблея на CLGE

01.10.2012

От 11 – 13 октомври 2012г. в Хановер, Германия се проведе Конференция и генерална асамблея на CLGE. Събитието бе съпроводено заедно с изложението Интергео. За повече информация относно тези събития: http://www.clge.eu/events/index/ .

Към този момент инженерите по геодезия в България се намират в затруднено положение, притиснати от безработицата в страната. Инж. Ангел Янакиев – Председател на Камарата на инженерите по геодезия обсъди този казус с европейските колеги от CLGE на ГА в Хановер. В резултат те предложиха България да се включи в проект за работа и обучение на български инженери по геодезия в Швейцария, като условията за да се кандидатства по този проект са следните:

  • Диплома за завършено образование – инженер магистър геодезист;
  • Много добро работно ниво френски или немски език;
  • Стаж по специалността не е задължителен;

На удобрените кандидати ще бъде предложен договор за работа на половин работен ден и подготовка по специалността за другата половина от деня. След едногодишно обучение кандидатите ще положат изпит за приравняване и признаване на образованието си, след което могат да бъдат наети за постоянна работа в Швейцария, при същите условия (работно време и заплата) като швейцарските инженери по геодезия. Офертата е за постоянно пребиваване в Швейцария.

Ако сте заинтересовани от тази оферта мове да изпратите CV на пощата на Камарата на инженерите по геодезия: kamara@kig-bg.org .

Колегите с работно ниво немски език могат да следят за актуални обяви за работа по геодезия на следните адреси:

http://www.zgis.at/jobs/stellenangebote.shtml (Австрия)
http://www.dvw.de/jobs/startseitenpanel (Германия)

Ако отговаряте на изискванията за работа и сте заинтересовани от конкретна обява може да направите контакт директно с тях за по-подробна информация!

Успех!

Copyright © 2021 Камара на инженерите по геодезия в България

Web design: DesignMeWeb