Камара на инженерите по геодезия в България
Меню

Новини

Отбелязване на Глобалния ден на геодезиста и среща с представители на ISPRS

21.03.2018

На 21 март 2018г. традиционно Съюзът на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) ще организира тържество по случай международния ден на геодезиста. От тази година за първи път деня ще се отбележи като Световен (Глобален) ден на геодезиста по съвместна инициатива на международните организации, в които СГЗБ членува – европейската CLGE (The Council of European Geodetic Surveyors) и международната FIG (International Federation of Surveyors), като е взето решение датата да е фиксирана за следващите години, независимо дали съвпадат или не с почивни дни. Честването ще се проведе от 17:30 часа в Зала 4 на Дома на техниката на ул. „Г.С.Раковски" № 108, Етаж 2.
Уведомяваме Ви, че на 22-23 март 2018 година ще се осъществи посещение в България на представители на Международната асоциация по фотограметрия и дистанционни методи (International Association of Photogrammetry and Remote Sensing – ISPRS), организирано от Института по космически изследвания и технологии към Българска академия на науките (ИКИТ-БАН). Представителите на международната организация ще са проф. Чен Джун от Националния център по геоматика на Китай и първи вице президент на ISPRS и проф. Сонгниян Ли от Университета Рейрсон (Канада) и ковчежник на ISPRS.
Съюзът на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) като национален представител в ISPRS за България подготвя официална среща с гостите, която се предвижда да се проведе от 10:00 до 12:00 на 23 март 2018 година в Дома на науката и техниката, ул. Г.С.Раковски № 108.
Най-учтиво Ви каним да вземете участие в организираните две мероприятия, като очакваме в кратък срок да ни информирате за желаещите да присъстват Ваши представители.

Copyright © 2021 Камара на инженерите по геодезия в България

Web design: DesignMeWeb